Перейти к содержимому

Форум города Белая Церковь


Фотография
- - - - -

перенесення таблиці з Word в Excel


  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 18

#1 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 11:19

Доброго дня.

Щомісяця виникає така необхідність (перенесення таблиці з Word в Excel) - хотілось би це робити більш "цивілізовано"  (меньше часу витрачати і взагалі не виключити виникнення помилок)

 

Проблема така: в Ворді інформація в одному стовпчику, а в Екселі повинно бути два.

 

Якщо це Прізвище та Ім'я через пробіл, то я роблю заміну всіх "пробілів" на табуляцію, потім переводжу таблицю в текст і зразу ж переводжу  текст в таблицю - по табуляції воно розносить по стовпчикам - це не проблема.

А коли іде Серія та Номер паспорта без "пробіла" - як краще відділити перші 2 символи?

 

Я цей стовпчик в окремому файлі переробляю в текст, потім виділяю за допомогою Контрол+Шіфт+Ф8  стовпчик з двох літер, потім вирізаю.

Незручність в тому, що листів 200 шт. І виділяє воно не чітко 2 символи, а наприклад: якщо спочатку СМ123456, а далі ТТ123456, то виділяється СМ і ТТ1. Коли багато інформації - складно все перевіряти.

 

І ще, чи є можливість символи кирилиці переробити в такі самі, але латиницею?   наприклад ЕЕ в EE   :laf:      Я виділяю і вибираю шрифт, який не підтримує кирилицю, а потім заміняю, може є якийсь більш "науковий" підхід?

 

Дякую.

 

 


  • 0

#2 Spectral

Spectral

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 110 сообщений
  • Район:Павличенко
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 11:27

символи кирилиці переробити в такі самі, але латиницею?

https://www.google.c...=utf-8&oe=utf-8


  • 0

#3 alfAurum

alfAurum

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 597 сообщений
  • Район:Вокзальна
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 11:29

Не простіше зробити форму і вводити дані одразу в Ексель?


  • -1

#4 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Автор Темы
  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 11:46

А

AS

АС

ER

ЕР

FC

FC

EN

ЕН

ES

ES

FA

FA

EK

ЕК

EN

ЕН

AN

АН

ET

ЕТ

EN

ЕН

Це взагалі не те.  Мені не потрібна транслітерація, потрібно букві кирилиці Н "ен" переробити в H "ейч" 

Ті хто набирають таблицю не паряться - схоже на нашу літеру так її і друкують, а мені потрібно потім це все імпортувати в базу даних, а там чітко запрограмовано, що в закордонних паспортах серія латинськими літерами, інакше видає помилку. 


Не простіше зробити форму і вводити дані одразу в Ексель?

Набирають роками різні люди, спочатку доводиться склеювати кучу таблиць різних форматів (ширина, шрифт і т.д.) Їх не можна привчити, щоб Серію та номер паспорта через пробіл набирали.


  • 0

#5 Spectral

Spectral

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 110 сообщений
  • Район:Павличенко
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 11:50


Це взагалі не те.

Там есть настройки, позволяющие визуальное преобразование. Не помню где конкретно, но таких много. Что-бы писать tak kak 4utaetca. :)

 

Еще можно прогнать через OCR (finereader) в английский. Он и таблицы может строить. Печать в файл - распознать из файла в ексель.


Сообщение отредактировал Spectral: 03 Июль 2018 - 11:52

  • 0

#6 Vuk

Vuk

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 149 сообщений
  • Район:Майже Піщаний
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 14:27

Відділити символи досить просто, за допомогою функії ЛЕВСИМВ.

В аргументах задаємо стопчик і кількість символів.  

 

Ну а взагалі набагато простіше (якщо дійсно потрібно набирати в Ворді) вставити таблицю з Excel безпосередньо в самому Ворді.


  • 2

Вы доставили мне истинное удовольствие, взвалив на меня собственные проблемы, парни! (М. Фрай).


#7 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Автор Темы
  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 14:57

Відділити символи досить просто, за допомогою функії ЛЕВСИМВ.

В аргументах задаємо стопчик і кількість символів.  

 

Ну а взагалі набагато простіше (якщо дійсно потрібно набирати в Ворді) вставити таблицю з Excel безпосередньо в самому Ворді.

Ооо!   Дуже дякую, так дійсно швидше  ЛевСимв, 2,   ПравСимв 6 -  те що потрібно. Дякую.

 

Не всі хто набирають - знають ексель. Не вся інформація в Ворді потрібна для Екселя, а в Екселі є ще декілька стовпчиків, яких немає в Ворді.   Однак треба готувати .csv файл так конвертувати в UTF-8 

Крім того, серія паспорта починаеться з 0, то ексель 012345 напише 12345 - треба свойства ячейки змінювати, я це не поясню, стажуть - та ну його в ...

 

З Вашою порадою я пів години точно виграю. )


  • 0

#8 alfAurum

alfAurum

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 597 сообщений
  • Район:Вокзальна
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 15:05

Я б все рівно наполягав на введенні форм в Ексель. Їх можна гарно оформити. В кольорах. Налаштувати властивості ячейок і зафіксувати, щоб випадково ніхто нічого не змінив. Залишити лише можливість введення тексту. А щодо фунцій - то випередили:

 

lnz4qz801pbk3212mdpnks9dp.jpg


  • 3

#9 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Автор Темы
  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 15:33

Ви думаєте формами - це доцільно?

Прикрепленные файлы


  • 0

#10 alfAurum

alfAurum

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 597 сообщений
  • Район:Вокзальна
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 15:45

Ви думаєте формами - це доцільно?

 

Я не знаю, чи доцільно у Вашому випадку. Для Вас було б зручно обробляти.

 

Ще стояло запитання щодо заміни кирилічних літер на латиницю. Простіше зробити через ЕСЛИ. Потрібно розложити буквену частину по одній літері. Літери замінити - ЕСЛИ зустрічає скажімо Б, то замінює на B латиницею. Інакше - наступне ЕСЛИ і з наступною парою літер. Формула вийде велика, створити її буде муторно, але це найпростіший шлях 

 

dyr6b0k9srvhz6dqifsqh8o7e.jpg


Сообщение отредактировал alfAurum: 03 Июль 2018 - 15:46

  • 2

#11 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Автор Темы
  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 16:27

ну я сортую по стовбцю, змінюю шрифт, і там де  шрифт не помінівся - кирилиця, перші "вручну" перевожу, а далі автозаповнення.


  • 0

#12 alfAurum

alfAurum

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 597 сообщений
  • Район:Вокзальна
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 16:32

Якщо проженете через ЕСЛИ, то всі кирилічні літери (якщо є) заміняться на латиницю. Це буде значно швидше.


  • 1

#13 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Автор Темы
  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 16:36

Якщо проженете через ЕСЛИ, то всі кирилічні літери (якщо є) заміняться на латиницю. Це буде значно швидше.

а як потім "склеїти" 2 літери?


  • 0

#14 alfAurum

alfAurum

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 597 сообщений
  • Район:Вокзальна
  • Пол:

Отправлено 03 Июль 2018 - 16:52

q0ngo7mriplzdgoud83ve94hr.jpg


  • 2

#15 Юлико

Юлико

    Прописанный

  • Модератор
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7 714 сообщений
  • Пол:

Отправлено 08 Июль 2018 - 10:02

Крім того, серія паспорта починаеться з 0, то ексель 012345 напише 12345 - треба свойства ячейки змінювати, я це не поясню, стажуть - та ну його в ...

Это изменяется единоразово. Изменили формат столбца на текстовый - и все ок, эксель поймет)

Согласна с alfAurum, что лучше один раз заморочиться, прописать формулы и делать все за считанные минуты в будущем.


  • 0

Я сама знаю, что во мне прекрасно, а что очень хорошо.

 


#16 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Автор Темы
  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 10 Июль 2018 - 10:02

Это изменяется единоразово. Изменили формат столбца на текстовый - и все ок, эксель поймет)

Согласна с alfAurum, что лучше один раз заморочиться, прописать формулы и делать все за считанные минуты в будущем.

Так, але треба ще врахувати, що формат стовпця може бути різний.  або "000000" або "000000000" (ІД)


  • 0

#17 aleksasha

aleksasha

    Новичок

  • Новичок
  • Pip
  • 90 сообщений
  • Район:Центр
  • Пол:

Отправлено 10 Июль 2018 - 10:23

Ростислав, пришлите в личку фейковый пример, попробую вам помочь. Больших формул можно избежать через использование простого макроса со списком замен. Перебрасывание из ворда тоже можно реализовать через макрос.


  • 1

#18 Рости_с_лав

Рости_с_лав

    Друг семьи

  • Автор Темы
  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 892 сообщений
  • Пол:

Отправлено 10 Июль 2018 - 10:26

Я навіть не знаю як бути. дуже дякую за пропозицію, але  цю інформацію я не можу розголошувати.

 

можу виправити всі на Іванов Іван Іванович. та паспорти АА 012345

 

П.С. А в макросах я... м'яко кажучи, нічого не розумію.


Сообщение отредактировал Рости_с_лав: 10 Июль 2018 - 10:29

  • 0

#19 aleksasha

aleksasha

    Новичок

  • Новичок
  • Pip
  • 90 сообщений
  • Район:Центр
  • Пол:

Отправлено 10 Июль 2018 - 10:28

Я это и имел в виду. Перечислите все требования к выходному файлу. Ну и возможные ошибки операторов перечислите.

 

А макросами я помогу. :)


Сообщение отредактировал aleksasha: 10 Июль 2018 - 10:31

  • 2




Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных