Перейти к содержимому

Форум города Белая Церковь


Фотография
- - - - -

Потрібен ноут samsung rv410, на годину.


Сообщений в теме: 21

#1 Редиска

Редиска

    Участник

  • Пользователь+
  • PipPip
  • 477 сообщений
  • Город:Біла церква

Отправлено 06 Июнь 2018 - 13:19

Маю ноутбук з розбитою матрицею. Підключаю через зовнішній монітор . Але зовнішній монітор працює лише коли віндовс повністю загрузився. Інакше відео не виводиться. Так як злетіла вінда, ноут перетворився на труп. Потрібно вставити мій вінчестер в аналогічний ноут, встановити вінду , і поставити на місце. Після цього все запрацює. За ціну домовимось.
Якщо хтось знає більш простий спосіб, не відмовлюсь від порад.
  • 0

#2 Ворон

Ворон

    Писатель

  • Пользователь+
  • PipPipPipPip
  • 672 сообщений

Отправлено 06 Июнь 2018 - 15:01

Маю ноутбук з розбитою матрицею. Підключаю через зовнішній монітор . Але зовнішній монітор працює лише коли віндовс повністю загрузився. Інакше відео не виводиться. Так як злетіла вінда, ноут перетворився на труп. Потрібно вставити мій вінчестер в аналогічний ноут, встановити вінду , і поставити на місце. Після цього все запрацює. За ціну домовимось.
Якщо хтось знає більш простий спосіб, не відмовлюсь від порад.

З якої це радості Ви вважаете що ноут перетворився на труп, якщо він у Вас працює на зовнішній монітор ?
1. Зайдіть в БІОС.
2. Картинку бачите ?
3. Установіть приоритет загрузки з дисководу.
4. Установіть в дисковод завантажувальний диск з віндовс.
5. Зробіть форматування і встановіть віндовс.
Якщо з дисководом проблеми, (наприклад несправний) встановлення віндовс Ви можете зробити з флешки. Для чого її потібно теж зробити завантажувальною і встановити пріоритет на неї у БОСі. Звертаю Вашу увагу (якщо Ви не в курсі) що завантажувальний диск (як і флешка) це не одне і те ж сАме що просто копія віндовс на диску чи флешці. Зробити завантажувальный диск (флешку) це 20 хв роботы, для цього скачуємо образ Віндовс, встановлюємо програму для запису, записуємо з допомогою цієї програми образ на диск (флешку), провіряємо і можна встановлювати на Ваш ноутбук.


Сообщение отредактировал Ворон: 06 Июнь 2018 - 15:05

  • 1

#3 ivk

ivk

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 231 сообщений
  • Район:Піонерська
  • Пол:
  • Город:Біла Церква

Отправлено 06 Июнь 2018 - 15:11

 

Потрібно вставити мій вінчестер в аналогічний ноут, встановити вінду , і поставити на місце. Після цього все запрацює. 

 

Не запрацює!


  • 1

Скрытый текст

#4 online The_Brick

The_Brick

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 130 сообщений
  • Район:Вокзальная
  • Пол:

Отправлено 06 Июнь 2018 - 15:33

Та як жеж воно запрацює коли залізаччя не те?! Хотя не провіряв... 


  • 0
Нам жизнь навязана; её водоворот
Ошеломляет нас, но миг один – и вот
Уже пора уйти, не зная цели жизни…
Приход бессмысленный, бессмысленный уход! ©



#5 Ворон

Ворон

    Писатель

  • Пользователь+
  • PipPipPipPip
  • 672 сообщений

Отправлено 06 Июнь 2018 - 16:20

. Потрібно вставити мій вінчестер в аналогічний ноут, встановити вінду , і поставити на місце. Після цього все запрацює.

Стосовно цього, то просто повірте на слові ivk, котрий абсолютно правильно Вам каже. Якщо Ви хоть коли небудь встановлювали ОС то повинні були звернути увагу, що перед установкою, віндовс перевіряє конкретну конфігурацію обладнання...встановлені файли...ну там багато що. Тому просто повірте людині на слові і не займайтесь дурницями. З цього приводу у мережі є безліч статтей, (чому воно при переносі диску не працює) вивчайте і Вам буде зрозуміло.


Сообщение отредактировал Ворон: 06 Июнь 2018 - 16:30

  • 0

#6 voldem

voldem

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 000 сообщений
  • Район:4-micro
  • Пол:
  • Город:UA

Отправлено 06 Июнь 2018 - 16:59

Не запрацює!


Чому це?!

Стосовно цього, то просто повірте на слові ivk, котрий абсолютно правильно Вам каже. Якщо Ви хоть коли небудь встановлювали ОС то повинні були звернути увагу, що перед установкою, віндовс перевіряє конкретну конфігурацію обладнання...встановлені файли...ну там багато що. Тому просто повірте людині на слові і не займайтесь дурницями. З цього приводу у мережі є безліч статтей, (чому воно при переносі диску не працює) вивчайте і Вам буде зрозуміло.


Не правда! Працюватиме, якщо правильно підійти до вирішення проблеми!
  • 0

#7 online The_Brick

The_Brick

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 130 сообщений
  • Район:Вокзальная
  • Пол:

Отправлено 06 Июнь 2018 - 17:02

Розкажіть як правільно :)


  • 0
Нам жизнь навязана; её водоворот
Ошеломляет нас, но миг один – и вот
Уже пора уйти, не зная цели жизни…
Приход бессмысленный, бессмысленный уход! ©



#8 ivk

ivk

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 231 сообщений
  • Район:Піонерська
  • Пол:
  • Город:Біла Церква

Отправлено 06 Июнь 2018 - 17:29

Чому це?!

Не правда! Працюватиме, якщо правильно підійти до вирішення проблеми!

 

Ну максимум ти його зробиш загрузочним

Віндовс не буде коректно працювати.


Сообщение отредактировал ivk : 06 Июнь 2018 - 17:39

  • 0

Скрытый текст

#9 voldem

voldem

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 000 сообщений
  • Район:4-micro
  • Пол:
  • Город:UA

Отправлено 06 Июнь 2018 - 17:47

Маю ноутбук з розбитою матрицею. Підключаю через зовнішній монітор . Але зовнішній монітор працює лише коли віндовс повністю загрузився. Інакше відео не виводиться. Так як злетіла вінда, ноут перетворився на труп. Потрібно вставити мій вінчестер в аналогічний ноут, встановити вінду , і поставити на місце. Після цього все запрацює. За ціну домовимось.
Якщо хтось знає більш простий спосіб, не відмовлюсь від порад.

Ну максимум ти його зробиш загрузочним
Віндовс не буде коректно працювати.

Не одну сотню ПК зробив, таким способом в т.ч. Розповім по ходу, трохи згодом, бо на смарт незручно...
  • 0

#10 ivk

ivk

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 231 сообщений
  • Район:Піонерська
  • Пол:
  • Город:Біла Церква

Отправлено 06 Июнь 2018 - 17:51

Не одну сотню ПК зробив, таким способом в т.ч. Розповім по ходу, трохи згодом, бо на смарт незручно...

:shot:


  • 0

Скрытый текст

#11 voldem

voldem

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 000 сообщений
  • Район:4-micro
  • Пол:
  • Город:UA

Отправлено 06 Июнь 2018 - 17:54

Маю ноутбук з розбитою матрицею. Підключаю через зовнішній монітор . Але зовнішній монітор працює лише коли віндовс повністю загрузився. Інакше відео не виводиться. Так як злетіла вінда, ноут перетворився на труп. Потрібно вставити мій вінчестер в аналогічний ноут, встановити вінду , і поставити на місце. Після цього все запрацює. За ціну домовимось.
Якщо хтось знає більш простий спосіб, не відмовлюсь від порад.

По-перше не обов'язково відео не працюватиме без матриці.
Можливо треба надати комбінацію Fn+... (див клавіатуру).
Або просто від'єднайте матрицю від матплати (зняти шлейф LVDS, яким під'єднано матрицю), тоді йому не залишиться вибору як виводити тільки на монітор. Просто в матриці є чіп який сповіщає про приєднану матрицю по EDID.

По-друге. Вінду можна встановити на будь-якому пк, а не тільки на такому самому...

Якщо точніше, то не на будь-якому, а конкретну ОС (сімейство) на пк побудовані на підтримуваній архітектурі (х86, х64, тощо). Наприклад ХР не встановите на платформу АРМ та на сучасні з UEFI (v3).

Якщо цільовий ПК має ідентичну або наближену платформу до "донора", то можливе просте перенесення хдд і все може запрацювати без проблем, тільки драйвера оновити...

В інших випадках, треба дивитись по-ситуації. Наприклад, якщо "померла" матплата, а після заміни на іншу "стара" система не завантажується  і дає БСОД, то це не фатал і геть не привід перевстановлювати  ОС (разом із ПО), можна зекономити час. Зазвичай при цьому BSOD = 7B чи щось біля того, це ознака, що система не може завантажитись, бо наявні в ній драйвера не працюють із наявним "залізом". Вихід дуже простий - потрібно видалити ці драйвера, щоб ОС вантажилась на дефолтних/встроєних, ну або підмінити на потрібні. Вирішується двома способами:

1. Завантажитись в WinPE (або ERD Comm), підключити реєстр цільової машини і пошуком вичистити значення (див гугл).

2. Найпростіше -  завантажити диск Acronis Universal Restore, а він зробить все сам.

Далі просто перезавантажуєте, виймаєте диск/флешу, завант. ОС, доставляєте драйвера і працюєте далі...

Насправді ОС віндовс дуже проста і чудова(хоча ОС на базі Лінукс всерівно краще :laf: ), з нею можна робити будь-що...

Як правило проблеми виникають, якщо тупо накатувать поверх старої ос нову, і /або драйвера поверх старих, непідходящих.

 

По-третє. Можна встановити ОС взагалі без установочного диску і флешки, але для цього потрібні більш складніші маніпуляції.

Якщо є USB - кишеня (розбірна) або перехідник USB-SATA, то простіше. В іншому випадку жорсткий диск необхідно підключати до іншого ПК напряму в SATA (чи ATA/IDE, якщо більш старий HDD). Є чудова програма WinNTSetup, якщо коротко, то необхідно перш за все розмітити розділи на диску, підсунути програмі образ ісо із ОС і вказати на який саме розділ встановити. Вона розпакує образ ніби як система встановлюється на пк в звичному режимі. Потім ХДД ставиться на місце і вмикається пк, відбувається класичне завершення інсталяції із вибором налаштувань та ін.

Зручно, коли на пк не має оптичного приводу, а біос не підтримує уст з флешки чи коли біос запаролений...

 

Звісно все залежить від конкретного випадку. Описані мною способи неодноразово перевірені на практиці і зарекомендували себе. Звісно це далеко не всі способи відновлення працездатності, а лиш одні з найпростіших...

 

Крім того вищезазначена інформація в першу чергу справедлива для платформ із BIOS або UEFI v1/v2 в режимі CSM. Не було нагоди перевірити дані способи в UEFI v3 та в режимі SecureBoot (Windows8/10 з розділом EFI). Тут можуть бути проблеми, оскільки ключі не співпадатимуть і система відмовиться завантажуватись. Але це можна виправити увімкнувши CSM (при наявності, звісно), або переформатувати розділ EFI і перевстановивши завантажувач...

 

Автору теми раджу зробити спершу вищезазначену дію (якщо може звісно), тоді можна встановити Ос класичним способом на виносному моніторі.

Паралельно скинуть фото ярлика матриці з її назвою - можливо в мене є така матриця(якщо потрібно)...


Сообщение отредактировал voldem: 06 Июнь 2018 - 19:33

  • 0

#12 Yacek1

Yacek1

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 054 сообщений
  • Пол:
  • Город:Белая Церковь

Отправлено 06 Июнь 2018 - 18:11

Є досить великий шанс, що все працюватиме. Хоча є невеликий відсоток, що не запуститься. 
 
Особисто запускав на системнику Віндовс, який встановлювався на ноутбуці (!) (на обох стояв процесор Core 2 Duo). Навіть в цьому випадку основні функції працювали без проблем. 

 

... З цього приводу у мережі є безліч статтей, (чому воно при переносі диску не працює) вивчайте і Вам буде зрозуміло.

 

Я розумію, що "Гугл експерти", зазвичай, знають все, але повчати когось при цьому, то вже зайве. 


Ну максимум ти його зробиш загрузочним
...

Це вже не погано. Після цього він зможе перевстановити Вінду вже на своєму ноуті (без форматування). 

 

...
Віндовс не буде коректно працювати.

 

Тут як повезе.


Сообщение отредактировал Yacek1: 06 Июнь 2018 - 18:12

  • 0

#13 Ворон

Ворон

    Писатель

  • Пользователь+
  • PipPipPipPip
  • 672 сообщений

Отправлено 06 Июнь 2018 - 18:21

Чому це?!

Не правда! Працюватиме, якщо правильно підійти до вирішення проблеми!

Та працювати то воно може, мені це відомо не гірше Вас. А от коректну роботу операційної системи навряд чи доведеться спостерігати. Особливо з часом. Та і для чого, в даному випадку, вигадувать велосипед ? Є всі можливості встановити віндовс на рідному ноутбукові з використанням зовнішнього монітора. Виникає логічне питання - що правильніше ?....встановити на рідний ноутбук, чи бігать по місту, шукаючи варіанти, платить гроші (як каже топікастер) не маючи при цьому ніяких гарантій коректної роботи після переносу HDD ? Саме по цій причині я і порадив топікастеру не займатись дурницею.
 


Я розумію, що "Гугл експерти", зазвичай, знають все, але повчати когось при цьому, то вже зайве. 

 

Не думайте про незнайомих людей так, як думаєте про себе. Тут ніхто нікого не повчає. Тут дають поради..варіанти і таке інше.
Себто, допомогти людині в її проханні, від щирого серця. Оце і все.


  • 0

#14 voldem

voldem

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 000 сообщений
  • Район:4-micro
  • Пол:
  • Город:UA

Отправлено 06 Июнь 2018 - 18:34

Не треба холиварити, всі праві! На кожен випадок може бути своє "але"!
100% ніхто ніколи не дасть, навіть Microsoft не дасть абсолютної гарантії, що їхня ос встановиться на ПК в норм умовах, а я зазвичай з такими випадками й воюю...
Пам'ятаєте минулорічного віруса Петю, який не зовсім Петя?! Так відновлювалися в терміновому порядку десятки й сотні пк таким чином і практично всі(за винятком тих, що зламалися, замінилися чи оновилися) працюють нормально по цей час!

 

 

Доповнив інформацію: http://bc-city.com/t...dinu/?p=1821483

в пості №11.

 

Також автору необхідно звернути увагу на причину того, чому стара "вінда" злетіла! Якщо причина відома, то "прапор в руки" ...

А якщо ні, то перш за все необхідно перевірити жорсткий диск. Дуже часто саме через те, що хдд починає збоїти і вилітає система.

особливо часто таке буває на ноутбуках/нетбуках(від вібрації більше BADs).

Завантажити утиліту MHDD або Victoria, переглянути SMART(https://ru.wikipedia...ki/S.M.A.R.T.)

Якщо є "гріхи", то перш ніж ставити ОС треба вияснити причину їх походження і усунути, якщо це можливо, інакше - копіювати інформацію (бекап).

Перш за все звернути увагу на 105 Reallocated Sectors Count.  Якщо там не пусто, то значить вже час придбати новий диск і терміново робити бекап!

Також варті уваги й інші помилки (див смарт вікі). Якщо 105 не має, то треба оглянути плату диску на окислення. Справа в тому, що за новими стандартами виробництва електроніки лімітується використання свинцю, тому припої якими паяють плати безсвинцеві із вмістом срібла, а срібло окислюється. Тому, якщо контакти покриті темним нальотом і не блищать, то це окислення і воно шкодить - через нього виникають помилки читання, фрізи і навіть "беди". Потрібно почистити плату (див гугл).

І тільки після того як окислення прибрані(якщо цього не зробити, то при наявності проблеми кількість помилок буде рости з великою швидкістю, що приведе до smart status bad), можна запускати сканування (краще відразу ремап)!

Після ремап повторити сканування для перевірки результату. Звісно кращий результат буде не при ремап, а коли виконати низькорівневе форматування (реініт), але при цьому інформація буде знищена! Якщо все пройшло ОК, то можна ставити ОС...

В будь-якому разі дуже бажано зробити бекап перед маніпуляціями, бо плату можна й в руках зламати!

І якщо не має вмінь таке робити, то краще звернутись до спеціаліста!


Сообщение отредактировал voldem: 06 Июнь 2018 - 20:12

  • 0

#15 Perforator

Perforator

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 151 сообщений
  • Район:Центр
  • Пол:

Отправлено 06 Июнь 2018 - 20:48

Давно есть в сети Tib образы что с ХП что с 7, которые распаковываються на любую конфу и отлично работают. 10 вообще с ссд на любом стартует) раскатать образ за 10 мин или мучатся час ваш выбор. А ОС установленные в рамках одного чипсета запускаются на отлично за исключением разве что дискретной графики.


 

Перш за все звернути увагу на 105 Reallocated Sectors Count.  Якщо там не пусто, то значить вже час придбати новий диск і терміново робити бекап!

 

И как это у меня вин 10 работает год с 0% здоровья по HDD Esential b 2500> перемещенных. кол-во до 20 в начале диска вполне допустимо.


  • 0

#16 Ворон

Ворон

    Писатель

  • Пользователь+
  • PipPipPipPip
  • 672 сообщений

Отправлено 06 Июнь 2018 - 20:59

Хм...після такого об*єму інформації з приводу установки віндовс, чорта з два топікастер зрозуміє шо йому робить і з чого починать.


  • 0

#17 voldem

voldem

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 000 сообщений
  • Район:4-micro
  • Пол:
  • Город:UA

Отправлено 06 Июнь 2018 - 21:15

Давно есть в сети Tib образы что с ХП что с 7, которые распаковываються на любую конфу и отлично работают. 10 вообще с ссд на любом стартует) раскатать образ за 10 мин или мучатся час ваш выбор. А ОС установленные в рамках одного чипсета запускаются на отлично за исключением разве что дискретной графики.

И как это у меня вин 10 работает год с 0% здоровья по HDD Esential b 2500> перемещенных. кол-во до 20 в начале диска вполне допустимо.


Запросто! То шо смарт 0,не значить, що він не працюватиме. Спочатку на Хдд навіть не було його, зявився десь в кінці 80х-90х.Просто,якщо зі смартом щось коїться, то значить із диском проблеми і він може скоро віддать кінці. І якщо смарт вже поганий, а причину вдалося виявити і виправити, то відповідно диск працюватиме, але смарт не покращиться (крім деяких значень) і не відповідатиме реальному стану Хдд. Відповідно довіри такому диску не багато, хоча може ще працювати безвідмовно багато років. В мене такий не один...
  • 0

#18 online The_Brick

The_Brick

    Прописанный

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 130 сообщений
  • Район:Вокзальная
  • Пол:

Отправлено 06 Июнь 2018 - 21:16

То шо тепер, несіть до cinicum а, якщо він візметься.


  • 0
Нам жизнь навязана; её водоворот
Ошеломляет нас, но миг один – и вот
Уже пора уйти, не зная цели жизни…
Приход бессмысленный, бессмысленный уход! ©



#19 voldem

voldem

    Друг семьи

  • Пользователь+
  • PipPipPipPipPip
  • 1 000 сообщений
  • Район:4-micro
  • Пол:
  • Город:UA

Отправлено 06 Июнь 2018 - 21:19

Хм...після такого об*єму інформації з приводу установки віндовс, чорта з два топікастер зрозуміє шо йому робить і з чого починать.


Так. Хоча тема проста, але досить обширна... Тс може запитати що саме не ясно.
  • 0

#20 Ворон

Ворон

    Писатель

  • Пользователь+
  • PipPipPipPip
  • 672 сообщений

Отправлено 06 Июнь 2018 - 21:49

То шо тепер, несіть до cinicum а, якщо він візметься.

Може якось гуртом ту віндовс поставимо...стидно буде як він піде до cinicum...це шож?...балакали балакали 


  • 0




Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных