Цитата(Вейде @ 17.8.2010, 14:51)

...если ночью нужно выйти на вокзал за сигаретами или еще за чем, не одеваю намордник на собаку.
Без причины он атаковать не станет, ну а если если появится причина, уж извиняйте

.
Якщо,вночі, буду йти по вокзалу, за запальничкою чи ще за чим і у вашої собаки "з"явиться причина атаковать"(а я не знайду в її діях "причини" на мене нападать)) то "уж извинения" навряд чи допоможуть вашій собаці продовжить собачий життевий путь... спокійно))
А "уж" від вашої поведінки в цей момент і буде залежать чи вдасться Вам врегулювать "причину - уж извинениями"... чи прийдеться вирішувать по "собачому".
Із життя:
Одного разу, на одній території, ми затримались допізна і сторож випустив собак породи(кавказо-сенбернаро-московсько-сторожові "телята" )) в кількості 2 (рила) на цю територію... Яку нам треба було пересікать...
Сторож біля години "умілітєльно" нам розповідав які це розумні і видресирувані собачки, що я аж сам почав подумувать завести "телятко".
Як вони в нього виконують команди і що "без причини" вони не нападають... 100% (і іще 100))
Коли ми вийшли( і закрили за собою двері)), сторож побіг на зустріч собачкам з криками: "Стоять... Лєжать... Ко мнє!!!"
Ці "тваринки" пробігли повз нього по обидва боки... навіть на нього не взглянувши...
Один з них - самєц, підбіг до мене(а я стою спиною до дверей))... два-три рази гавкнув і "клацнув" своєю щелепою... біля самого місця "де самци не повинні кусать"...
Інша самочка побігла за іншими втікачами радісно виконуючи команду "Голос!", яку їй не подавали.
Я відчуваю що штани він прокусив ТОЧНО, а далі... - ПРИХОД! Адреналіну!!!
"СУКА!!!" (На той час я вже був в цьому впевнений 100%, незважаючи на його ...Й)))

Піднімаю кусок металу під ногами(який я після цього піднять не зміг)))
"Підходь!!!"
Песик "включив задню" і побіг до розгубленого "дресирувальника-факіра", який був зляканий більше ніж я)))
Коли "вихованці" були вже зачинені, я зняв одежу і оглянув місце укусу...
На шкурці(вибачаюсь за уточнення, але це важливо)) того "мішочка" в якому "зберігається те що красять на паску" було два(може три... смутно пам"ятаю"))) прокуси...(Точно - СУКА!) які були оглянуті мною (інших пошкодженнь не виявилось)) і продезинфіковані...
![B-[].gif](http://bc-city.com/style_emoticons/default/B-[].gif)
В тей же вечір прийшлось превірять чи не вплинули такі "пошкодження" на роботу всієї " чоловічої системи"...
І СЛАВА, Богу, ПриРОДі, і всім Добрим силам світу, що все(ВЕСЬ)) працювало(в) на 100% (і навіть іще 100, яких раніше не помічалось до цього випадку)))
Так от, мене спасла неймовірна СИЛА волі, яка на декілька міліметрів прогнула метал в дверях, до яких я стояв спиною... які і допомогли залишиться МУЖЧИНОЮ!
(Вмятина на дверях і досі існує))
Дядя "МЄГАфакір" своє "отримав"!

Собачки більше ніким не "дресирувались", а тільки випускались тоді коли нікого "на районі" вже не було...
А "сука" залишилась жить тільки по причині - що я дуже сильно люблю тварин, і це я ОСОБЛИВО зрозумів в ті секунди, що дарують людині відчуття НАСОЛОДИ від того що в тобі - ВСЕ ГАРАЗД, незважаючи на всяких "сук"...
"Вы в ОТВЕТЕ за тех, кого приручили!"
А если вы недостаточно хорошо приручили, то имейте СМЕЛОСТЬ ОТВЕЧАТЬ!