Доброго дня, шановна редакція!
Вирішила написати вам листа з надією, що мене почують .
Справа в тому, що я потребую допомоги у пошуку свого улюбленця – це дорослий пес породи Різершнауцер, який зник у червні цього року.
Усією родиною ми кинулися на його пошуки подали об’яву у газети, опитували мешканців нашого району, виходили увечері і кликали його. Але усе марно.
29 липня увечері мені зателефонувала жінка, яка прочитала нашу об’яву і розповіла такі речі, що мені стало моторошно. Справа в тому, що у нашому місті існує організація по відлову безпритульних тварин і саме там відбувається беззаконня. Мені вдалося додзвонитися до диспетчера цього закладу, та дівчина почала заспокоювати мене тим, що вони не відловлюють собак породистих, а також з ошийником, що за виклик такої машини потрібно платити.
І ось ця жінка розповідає, що вона зі своїм чоловіком зі скандалом повернули свою німецьку вівчарку . Що іздить по нашому району ЗІЛ за кермом якого сидить робітник і забирає усіх собак, чи то безпритульних, чи домашніх, аби впіймати міг. Розповіла, як старенька пенсіонерка бігла за двома живодерами, щоб урятувати собаку у якої був надійний ошийник. Більш гарних і здорових псів відвозять у Бородянку, де собак просто продають, а тих що залишаються непотрібними вбивають . І вбивають забороненими препаратом, після цього уколу тварина помирає у жахливих муках 15хв, а за цей час вони здирають з них шкуру – з живих!
Такого я навіть уявити не могла. Ї коли зрозуміла, що міг пережити мій собака , то відчула страшний біль, неначе це з мене знімають шкіру. Ми взяли цього песика коли йому був один місяць , ми бавили його як дитину. У віці 5 місяців він потрапив під автобус і тепер у нього є відмінність по якій ми його впізнаємо(відсутній нижній лівий клик і деформована ліва задня лапа). Тому навряд його хтось схоче купити із жахом уявляю, що з ним могло статися .
І знову я телефонуюв цю організацію. Розповідаю дівчині про все що знаю, питаю в неї. Що робити? А відповідь була байдужа «нічого!».
Тому, я хочу щоб мешканці міста Добра знали. Що й нас існує така організація за адресою: вул Мережна, 10 де можливо загинули ваші улюбленці. Вони не жаліють нікого , навіть маленьких цуценят і котенят. Отримує робітник 78 грн за голову , іздить без викликів переважно у р-ні Піонерської На синьому ЗІЛі і навіть коли йому зробила зауваження його колишня вчителька він її принизив і облаїв. Хіба це людина?
Мій телефон і тепер не замовкає тому що люди дзвонять і просять : «Шукайте, дзвоніть. Можливо вам пощастить більше ніж нам!». Розповідають багато випадків таких, що просто не можливо розповісти газеті… А я хочу, щоб мешканці Білої Церкви замислювалися над тим, чи потрібна нам така організація, з такими робітниками. Які можливо живуть поруч з вами і ви важаєте їх порядними сусідами, знайомими, родичами.
А можливо, нам потрібен собачий притулок, де будуть працювати кваліфіковані лікарі. , куди ви зможете прийти у пошуках свого або з метою придбання домашнього улюбленця. У місті добра не повинні забувати про братів наших меньших. Адже в тому. Що вони бігають безпритульні. Хворі. Покинуті, перелякані винні лише ми. Ми не надали їм життєвого простору. Ми їх знищуємо, беремо (іноді купуємо) бавимося і виккидаємо, як непотріб. А що далі? Холод, голод, образи, злість, покусані діти. І все це через нас. Адже коли мама веде маленьку дитину за руку по місту і дитя б’є ногою песика або кошеня , мама на це не зважає. Але ж через любов до тварин дитина вчиться любити природу, вчиться співчуттю і така дитина пожаліє своїх стареньких бабусю і дідуся .
Я вже не сподіваюся знайти нашого собаку, але все одно буду чекати і чекатимуть мої діти.
Можливо, мій лист залишиться не почутим, але надія завжди залишиться. У місті добра і люди повинні бути добрими і співчутливими. Давайте не будемо забувати про тих хто живе поруч з нами, ці істоти потребують уваги і турботи.
З повагою Анна С.
Примечательно что это не первый случай, ребята смотрите внимательней когда выпускаете на улицу собак.
ЗЫ: если кто видел упомянутого ризершнауцера, маякните. очень нужно. Человек мучается!
Сообщение отредактировал sone4ko8: 10 Август 2007 - 10:36