Перейти к содержимому

Форум города Белая Церковь

- - - - -

Наші дітки з’їли “каку”, або Чим нагодували діток на 5,20 гривень

Сообщений в теме: 36

#1 eraser OFFLINE  

Прописанный

• Главные администраторы
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 446 сообщений
  • Район:ДНС

Отправлено 12 Октябрь 2006 - 10:48

МНС Інтернет:
”Діти були направлені з діагнозом гострий ентероколіт. Вони почали поступати до лікарні з 4 жовтня 2006 року з 6 години ранку. Всі ці діти навчалися у школі номер 9. А ще також в суботу о 9:45 була доставлена ще їхній заступник з таким же ж діагнозом. Діти від 6 до 13 років знаходяться зараз у задовільному стані”.
Про те, що у місті Біла Церква сталось масове отруєння школярів, місцеві ЗМІ офіційно повідомили на нараді, яка відбулась 9 жовтня в приміщенні міськвиконкому. Звичайно, місцеві журналісти, як і всі мешканці міста, вже були поінформовані про цю подію з центрального телебачення, яке розповіло про подію усій країні ще в четвер, 5 жовтня.
Про те, як розвивались події, що наробили галасу на всю Україну, розповів головний санітарний лікар міста пан Добрянський.
Як стало відомо, 4 жовтня в лікарню поступило четверо дітей із школи №9 з симптомами харчового отруєння. І далі за три дні їх кількість збільшилась до 18 чоловік дітей і 3 дорослих, які поступили в стані середньої тяжкості, і зараз знаходяться в лікарні, де стан їх значно поліпшився.
За словами головного санітарного лікаря, була створена комісія з надзвичайних ситуацій, яку очолив заступник міського голови В. Гнатюк. “Комісія негайно виїхала на місце події - в школу №9, - говорить головний лікар СЕС. - Картина, яка відкрилась в харчоблоці, не вражала належним санітарним станом. Було виявлено цілу низку порушень - як антисанітарія самого харчоблоку, так і кухонного приладдя. Припинивши роботу харчоблоку, було вивезено звідти всі продукти, а всі працівники шкільної їдальні відсторонені від роботи.
Всім їм довелось зробити відповідні аналізи, які й показали, що в одного з кухарів, яка працювала того дня, було виявлено патогенний стафілокок і сальмонельоз. Такий же діагноз було виявлено і в посудомийки... Саме цю інфекцію і виявлено в організмі школярів, які захворіли.
Була перевірена і їжа, яку того дня споживали діти. Інфекцію патогенного стафілококу було виявлено в бісквітному рулеті, який був начинений кремом із згущеного молока.
Саме того дня для 1000 школярів, які харчуються в шкільній їдальні із комбінату шкільного харчування, яке очолює В. Грегуль, було доставлено 50 кг цього солодкого продукту. В зв’язку з цим було вжито комплекс заходів по припиненню роботи даного об’єкту, а всі 37 працівників комбінату в даний момент обстежуються.
На молокозаводі ВАТ “Віта” також виявлені порушення санітарно-гігієнічних норм, і хоч вони не стосуються самої технології виробництва, роботу цього підприємства припинено.
В суботу всі справи, що стосуються даної події, були передані в прокуратуру. Зараз ми чекаємо кінцевих результатів обстеження хворих. Саме вони і проллють світло на головних винуватців цієї біди, які і понесуть відповідальність за свою безвідповідальність”.
Міський голова Василь Савчук також висловив думку щодо найсуворіших заходів до винуватців, які так легковажно віднеслись до здоров’я дітей. Я вважаю, що хтось понесе не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність за те, що сталось.
Варто відмітити, що у керуючого комбінатом шкільного харчування В. Грегуля вистачило сміливості вибачитись перед батьками і дітьми, які постраждали.
Але їм, напевно, від того не легше.
Журналісти поцікавились тим, хто буде компенсувати батькам збитки, якщо ті звернуться до суду. Відповідь була, що подібних звернень не було.
З усього що відбулось складається сумне враження, що люди, які живуть в 21 столітті в місті в квартирах із зручностями, не навчені елементарному – правилам особистої гігієни, яких вони здавалось мусили б дотримуватись якнайкраще, адже їм довірили харчування дітей. Саме людський фактор та його низьку свідомість назвав винуватцем у цій історії головний санітарний лікар міста пан Добрянський.

Лариса Сташевська
газета Копейка

#2 Гость [89ers] OFFLINE  

• Гости

Отправлено 12 Октябрь 2006 - 14:55

Картина не нова! У нас в 12 школе, в тарелках с кушаНЕЕМ че тока не находили! попадалися и тараканы печеные, и волосы крашено-длинные!)) А Вы знаете что Ваших детей в школе кормят с тарелок которые моют эти самые детКи, и накрывают на стол тоже они? :rolleyes: я думаю не стоит говорить как они старательно это делают?:D

#3 dima OFFLINE  

Прописанный

• Модератор
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 039 сообщений
Отправлено 12 Октябрь 2006 - 15:21

покажи мне хоть одну школу, где детей заставляют мыть посуду? :rolleyes:

#4 BoBer OFFLINE  

Новичок

• Новичок
  • Pip
  • 20 сообщений
  • Район:Центр
Отправлено 12 Октябрь 2006 - 15:47

Первый раз слышу такой бред, чтобы детей заставляли мыть в школе посуду. По поводу 9 школы - в те времена, когда я там учился рулетики были с джемом, а не сгущёнкой. Вывод - всегда возвращайся к старому.

#5 Boroda OFFLINE  

Участник

• Пользователь+
  • PipPip
  • 145 сообщений
  • Район:Где-то рядом...

Отправлено 12 Октябрь 2006 - 19:09

Просмотр сообщения89ers (12.10.2006, 15:55) писал:

... в 12 школе детки моют тарелки ...
Чем же они так перед Витюком провинились?
Может на инфоматику ходить не хотят? :rolleyes:

#6 Гость [89ers] OFFLINE  

• Гости

Отправлено 12 Октябрь 2006 - 20:37

Бред? А ты сходи и проверь!:rolleyes: На линии по мойке работают детишки (ты думал что они моют руцями??? ты ж немного понятия современности имееш?) а на выходе этой посуды работают дети, которые с огромным удовольствием делают разные вещи с ними (так сказать для веселья могут протереть тряпочкою...с пола)), проверить как по ней слюнка протикает!)) Я не придумываю, я сам дежурил иногда в столовой, и сам это все наблюдал! Могу еще много чего расказать!))
Ох родители вы много незнаете...........))

#7 sisi OFFLINE  

Новичок

• Новичок
  • Pip
  • 2 сообщений
  • Район:Canada

Отправлено 12 Октябрь 2006 - 21:09

Просмотр сообщенияBoBer (12.10.2006, 16:47) писал:

Первый раз слышу такой бред, чтобы детей заставляли мыть в школе посуду. По поводу 9 школы - в те времена, когда я там учился рулетики были с джемом, а не сгущёнкой. Вывод - всегда возвращайся к старому.

Ne znau kak sei'chas, no 15 let nazad tak bilo.I eto bilo za bol'shyu radost', potomu chto ne nado bit' na urokah :rolleyes:

#8 Boroda OFFLINE  

Участник

• Пользователь+
  • PipPip
  • 145 сообщений

Отправлено 13 Октябрь 2006 - 07:49

Просмотр сообщенияsisi (12.10.2006, 22:09) писал:

Ne znau kak sei'chas, no 15 let nazad tak bilo.I eto bilo za bol'shyu radost', potomu chto ne nado bit' na urokah :rolleyes:
В 9-й школе моют посуду посудомойщицы, а накрывают столы - официантки, из того же штата работников столовой. Детей и близко нет возле посуды и тем более еды.
В свое время нас тоже гоняли накрывать столы (давненько это было), но мыть посуду... однако.

#9 Вовка OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 17 987 сообщений
  • Район:-

Отправлено 13 Октябрь 2006 - 08:39

Цитата

я сам дежурил иногда в столовой, и сам это все наблюдал
Признался бы сразу, что не наблюдал, а принимал участие :rolleyes:

Когда в школе учился (6-ой), то там дети только на столы накрывали. Прикаловались, конечно (типа стакана с чаем вверх ногами), но гадостей не было.

Умный человек послушает советы и сделает так, как посчитает
нужным, глупый будет кричать: "не учите меня жить!",
"ты что - самый умный?", "засунь свое мнение в задницу!" ©
Только идиоты оценивают человека по сплетням завистников.

#10 Гость [Devil_of_love] OFFLINE  

• Гости

Отправлено 13 Октябрь 2006 - 09:32

Просмотр сообщенияВовка (13.10.2006, 9:39) писал:

Признался бы сразу, что не наблюдал, а принимал участие :rolleyes:

Когда в школе учился (6-ой), то там дети только на столы накрывали. Прикаловались, конечно (типа стакана с чаем вверх ногами), но гадостей не было.
Унас над одним вообще жестоко поприкалывались презерватив - подсунули, он обиделся - а виновному личеко подукрасил :D...

#11 Вовка OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 17 987 сообщений

Отправлено 13 Октябрь 2006 - 12:10

Цитата

Унас над одним вообще жестоко поприкалывались презерватив - подсунули
Фигассе, презерватив... это вместо чего ж его можно было подсунуть? Вместо сардельки? :rolleyes:

#12 Гость [89ers] OFFLINE  

• Гости

Отправлено 13 Октябрь 2006 - 19:13

Ну, в 18 (хотя может и не в ней, точно не помню) школе, деток вообще водят в РОДОН питаться (там брат свадьбу играл, туалетами даже на 2 этаже отдоет:rolleyes:. Я же не за все школы говорю! Я тока за 12! Но насколько я помню, то вроде в 4 школе так же само обстоят дела, хотя сам не видел.
Что касается пакостей, я в столовой никогда не дежурил, мот поэтому и не пакостил!:D

#13 rarara OFFLINE  

Участник

• Новичок
  • PipPip
  • 306 сообщений
Отправлено 13 Октябрь 2006 - 20:01

Просмотр сообщения89ers (13.10.2006, 19:13) писал:

Ну, в 18 (хотя может и не в ней, точно не помню) школе, деток вообще водят в РОДОН питаться (там брат свадьбу играл, туалетами даже на 2 этаже отдоет:rolleyes:
Так, водять.. А стосовно туалетів - то просто на весіллі у когось був слабкий шлунок.
Some tunes to fly...

#14 Алекс OFFLINE  

Новичок

• Новичок
  • Pip
  • 55 сообщений
  • Район:Белоцерковский

Отправлено 13 Октябрь 2006 - 20:50

Просмотр сообщенияBoroda (12.10.2006, 19:09) писал:

Чем же они так перед Витюком провинились?
Может на инфоматику ходить не хотят? :rolleyes:

Витюк хороший парень. Он мой друг.

#15 Гость [89ers] OFFLINE  

• Гости

Отправлено 14 Октябрь 2006 - 12:37

Просмотр сообщенияRay-t (13.10.2006, 21:01) писал:

Так, водять.. А стосовно туалетів - то просто на весіллі у когось був слабкий шлунок.
може i так.... проте наврядчи тi "СУЧаснi" туалети мають можливiсть впоратися iз нормальним шлунком))

#16 rarara OFFLINE  

Участник

• Новичок
  • PipPip
  • 306 сообщений
Отправлено 15 Октябрь 2006 - 19:46

Просмотр сообщения89ers (14.10.2006, 13:37) писал:

може i так.... проте наврядчи тi "СУЧаснi" туалети мають можливiсть впоратися iз нормальним шлунком))
Де ж ти бачив в їдальнях такого типу нормальні туалети? От за що подобається МакДональдс - так це за туалети... :rolleyes:
Some tunes to fly...

#17 Вовка OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 17 987 сообщений

Отправлено 16 Октябрь 2006 - 08:33

"WC-donalds" - серия бесплатных туалетов :rolleyes:

2 89ers:
Читаем твои посты:

12.10.2006, 21:37 Сообщение #6:
"Я не придумываю, я сам дежурил иногда в столовой..."
и
13.10.2006, 20:13 Сообщение #12:
"Что касается пакостей, я в столовой никогда не дежурил, мот поэтому и не пакостил!:D"

Что скажешь? :D

#18 Boroda OFFLINE  

Участник

• Пользователь+
  • PipPip
  • 145 сообщений

Отправлено 16 Октябрь 2006 - 09:54

Просмотр сообщенияВовка (16.10.2006, 9:33) писал:

Что скажешь? :rolleyes:
В какм-то из постов брехня...
:D

Сообщение отредактировал Boroda: 16 Октябрь 2006 - 09:55

#19 Скорпиус OFFLINE  

Друг семьи

• Новичок
  • PipPipPipPipPip
  • 1 365 сообщений
  • Район:Клиника

Отправлено 16 Октябрь 2006 - 15:23

Тю. Я в 5 школе учился. Дык в мою бытность, там и посуду мыть заставляли, и на стол накрывать (это конечно когда назначали дежурным по столовой). Зато кормили йогуртами, и раз в неделю баночку мёда давали. Малэньку правда. Но всё равно приятно.
Изображение
Изображение

#20 miranda OFFLINE  

Писатель

• Пользователь+
  • PipPipPipPip
  • 807 сообщений
  • Район:БЦ
Отправлено 16 Октябрь 2006 - 17:39

Сегодня должен по Крокусу прокурор города по этому поводу выступать. Посмотрим какие все белые и пушистые :rolleyes:

P.S. А за моего ребеночка и завуч и директор звонили и узнавали как ее здоровье, волновались... она же одна из тех 18...

Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анононимных