Перейти к содержимому

Форум города Белая Церковь

- - - - -

Повага до велосипедистів.

Сообщений в теме: 62

Опрос: Велозручності (94 пользователей проголосовало)

Влаштування зручностей для велосипедистів у нашому місті це:?

Вы не можете видеть результаты проса пока не проголосуете.
Голосовать Гости не могут голосовать

#1 Witoljd OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 949 сообщений
  • Район:ДНС - Заріччя - Фурси - Гребінки

Отправлено 18 Май 2008 - 21:41

Сьогодня в Києві проходив "День поваги до велосипедистів". Водії не є єдиними користувачами доріг - велосипедистам також має належати повага і крихта ввічливості. Окрім того, велосипед не забруднює довколишнього середовища, є тихим, швидким і здоровим способом пересування. Велосипед не є виключно уїк-ендовою забавкою: ти можеш ним доїхати до школи, роботи чи друзів. Хотілося б це робити безпечно, без побоювання, що якийсь водій буде обминати тебе на відстані декількох сантиметрів або буде домагатись першості проїзду. А наше місто зовсім не пристосоване для велосипедистів. Я знаю лише одну велодоріжку (Піонерська - Фурси) і то в жахливому стані вона. А велостоянок взагалі немає (хіба що біля деяких підприємств для потрем свох працівників). Гадаю було не зайвим звернути увагу керівництва міста на цю проблему. Кому як не нам, велосипедистам, відстоювати свої права. Звертаюсь до Шефа Жены Чумачела (Якщо є бажання висвітлити дану проблему в газеті, буду радий допомогти матеріалом.)
Изображение

#2 Erih OFFLINE  

Участник

• Новичок
  • PipPip
  • 154 сообщений

Отправлено 18 Май 2008 - 21:46

Якщо вони будуть поважати правила дорожнього руху то звичайно. Тільки вони чогось не поважають...
Мнение не может быть объективным по определению.
Объективны только факты.

#3 МурНик OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 910 сообщений
  • Район:БЦ -сити
Отправлено 18 Май 2008 - 21:46

Просмотр сообщенияWitoljd (18.5.2008, 22:41) писал:

(Якщо є бажання висвітлити дану проблему в газеті, буду радий допомогти матеріалом.)

Если не секрет, какими материалами распологатци?
Обращение, документы, статистика, реакция власти или что есть?

#4 Witoljd OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 949 сообщений

Отправлено 18 Май 2008 - 21:51

Просмотр сообщенияmyrnik (18.5.2008, 22:46) писал:

Если не секрет, какими материалами распологатци?
Обращение, документы, статистика, реакция власти или что есть?
Матеріал зібрати можна при потребі.
Изображение

#5 Yoda OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 496 сообщений
  • Район:Вокзальная
Отправлено 18 Май 2008 - 23:34

я за
Прекратите искать бессмысленные отговорки и примите правду: вы либо глупы, либо ленивы, либо вам наплевать.

#6 МурНик OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 910 сообщений
  • Район:БЦ -сити
Отправлено 19 Май 2008 - 08:25

Просмотр сообщенияWitoljd (18.5.2008, 22:41) писал:

Гадаю було не зайвим звернути увагу керівництва міста на цю проблему. Кому як не нам, велосипедистам, відстоювати свої права.

лишним не будет,
но... если реалистично смотреть на вещи - это будет выстрел в воздух,
а наведу две, на мой взгляд равносильные и очень необходимые вещи:
1. Это тема топика- оборудование трасс под велолюбителй.
2. Пандусы для инвалидных кресел .
Было бы неплохо, если бы у нас тоже как в Европе - на работу и обратно на велике,
только у нас 1. не поймут. 2. Если ОНИ дороги не могут сделать, то о каких дорожках для великов идет речь?
Простой пример. дорога Первомайская. Я на работу каждый день именно по ней езжу.
Тк вот, чтобы объехать какую-то ямку, водитель выезжает на встречку, Теперь представь, что еще по краю едет велосипедист. Эти ямки - чтобы их объехать ему надо выехать конкретно на полосу движения, и там есть все шансы, что его подобъет авто сзади..

А про инвалидов - это вообще. Не ни одного пандуса, в супрмаркетах напр. а вы представьте, как им просто с тротуара ЧЕРЕЗ БОРДЮР съехать на дорогу...

В-общем, ответ будет один, денег не предусморено.

#7 Вовка OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 17 987 сообщений
  • Район:-

Отправлено 19 Май 2008 - 08:28

В теориия я за.
Но на практике - у нас не Европа. И мы не европейцы... :rolleyes:

Умный человек послушает советы и сделает так, как посчитает
нужным, глупый будет кричать: "не учите меня жить!",
"ты что - самый умный?", "засунь свое мнение в задницу!" ©
Только идиоты оценивают человека по сплетням завистников.

#8 . OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 671 сообщений
  • Район:Град обреченный
Отправлено 19 Май 2008 - 11:58

тут автомобильные дороги всем пофиг, а вы еще велосипедных хотите :D лично я катаюсь по тротуарам (если по городу ехать надо), вы уж простите, господа пешеходы :rolleyes: , но мне моя шкура дороже... а мысль конечно правильная

#9 rebell OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 665 сообщений
  • Район:ЛеванЪ

Отправлено 19 Май 2008 - 12:28

Просмотр сообщенияErih Reb (18.5.2008, 22:46) писал:

Якщо вони будуть поважати правила дорожнього руху то звичайно. Тільки вони чогось не поважають...
Дык они их не знают))
В идеале, надо было бы, если водитель велика ездит по дорогам общего пользования, то должен учить правила и здавать на определенную категорию. Но у нас если даже водителям мопедов правила знать не обязательно :rolleyes: то какие нафиг велосипедисты)))
makeshop.net.ua

#10 Вовка OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 17 987 сообщений
  • Район:-

Отправлено 19 Май 2008 - 14:47

Цитата

В идеале, надо было бы, если водитель велика ездит по дорогам общего пользования, то должен учить правила и здавать на определенную категорию. Но у нас если даже водителям мопедов правила знать не обязательно то какие нафиг велосипедисты)))
В ПДД написано что знать их должны даже пешеходы и бабки с тележками, а велосипедисты - тем более!

Умный человек послушает советы и сделает так, как посчитает
нужным, глупый будет кричать: "не учите меня жить!",
"ты что - самый умный?", "засунь свое мнение в задницу!" ©
Только идиоты оценивают человека по сплетням завистников.

#11 lada OFFLINE  

Новичок

• Новичок
  • Pip
  • 10 сообщений
  • Район:там
Отправлено 19 Май 2008 - 16:18

велосипедистов расстрелять!)

правда бесят как они едут, особенно ихно виляние в процесе объезжания ямок, и убивает соревнование с авто

#12 FenOmeN OFFLINE  

Участник

• Новичок
  • PipPip
  • 181 сообщений
Отправлено 19 Май 2008 - 19:05

идея не плохая.....дорожки ладно дорого......но места для стоянки велосипеда думаю возможно было бы сделать!!!!

#13 Yoda OFFLINE  

Прописанный

• Пользователь+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 496 сообщений
Отправлено 19 Май 2008 - 19:14

Просмотр сообщенияlada (19.5.2008, 17:18) писал:

правда бесят как они едут, особенно ихно виляние в процесе объезжания ямок, и убивает соревнование с авто
ахахаха :rolleyes:
Всех расстрелять, не ну о вкусах не спорят, мало кого что бесит...
Прекратите искать бессмысленные отговорки и примите правду: вы либо глупы, либо ленивы, либо вам наплевать.

#14 Witoljd OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 949 сообщений

Отправлено 20 Май 2008 - 08:07

Просмотр сообщенияlada (19.5.2008, 17:18) писал:

Те ж саме можна і про автомобілістів сказати.
Изображение

#15 rebell OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 665 сообщений
  • Район:ЛеванЪ

Отправлено 20 Май 2008 - 10:05

Просмотр сообщенияВовка (19.5.2008, 15:47) писал:

В ПДД написано что знать их должны даже пешеходы и бабки с тележками, а велосипедисты - тем более!
там еще написано много чего, что на деле игнорируется даже водилами течил.
что бы велосепедист знал правила ему надо стимул - ввести категорию на велик)
makeshop.net.ua

#16 Witoljd OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 949 сообщений

Отправлено 20 Май 2008 - 13:03

І ще одне. Серед велосипедистів переважна кількість дітей, які звісно ще не знають ПДД. І хоть заради них потрібно підлаштовувати місто.
Изображение

#17 Молюска OFFLINE  

Участник

• Новичок
  • PipPip
  • 209 сообщений
  • Район:Позняки-Леваневского
Отправлено 20 Май 2008 - 15:50

да я дитё веласипеда. я катаюсь без рук на велике.чесна.эта не флуд.и к сожалению норм можна покатацца только на стадионах или в местах,где асфальт не напоминает единственное асфальттированное место в селе. я нимажу катацца патамучто сдулись шины((падарите насос!
Здесь ужасно мало честных людей (с)

#18 FenOmeN OFFLINE  

Участник

• Новичок
  • PipPip
  • 181 сообщений
Отправлено 20 Май 2008 - 17:43

если ввести категорию на вел всё равно будет много нарушителей.....сказали что мотороллеры больше 125 куб. надо права и документы большинство даже и вглаза не видели правида дорожнего жрижения...ниговоря о том что их соблюдать !!!

#19 Witoljd OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 949 сообщений

Отправлено 29 Май 2008 - 21:18

Дякую магазину "Гном", що на Піщаному масиві, за велопарковку.

Изображение
Изображение

#20 Witoljd OFFLINE  

Писатель

• Новичок
  • PipPipPipPip
  • 949 сообщений

Отправлено 15 Июнь 2008 - 20:40

Протягом перших десяти днів літа в Києві сталося чотири наїзди на велосипедистів, в результаті яких двоє велосипедистів загинули, ще двоє отримали тяжкі травми.
Изображение
Асоціація велосипедистів Києва вважає таку ситуацію катастрофічною та вимагає від Міністерства внутрішніх справ та Київської міської державної адміністрації негайних дій.

Зокрема, 3-го червня на проспекті Героїв Сталінграда автомобіль Chevrolet Aveo наїхав на велосипедиста - з черепно-мозковою травмою його було доправлено до лікарні.

8-го червня автомобіль збив відомого українського фахівця з перекладу творів літератури Анатолія Перепадю, який рухався на своєму велосипеді до Спілки письменників. 10-го червня потерпілий помер в лікарні, не приходячи до свідомості.

9-го червня близько 1-ї години ночі автомобіль BMW, керований п'яним водієм, збив 23-річного музиканта, студента Київського політехнічного інституту Олексія Башкирцева. За кілька годин він помер в лікарні.

10-го червня ввечері на пропекті Миколи Бажана здійснено ще один наїзд на велосипедиста. Водій втік з місця події, велосипедист з численними травмами був доставлений до лікарні.

У зв'язку з цим Асоціація велосипедистів Києва направила офіційне звернення до Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, в якому організація вимагає від Міністерства посилення контролю над безпекою дорожнього руху в Києві та інших містах України, а також забезпечення неухильного дотримання закону під час слідства за фактами дорожньо-транспортних подій, у яких загинули велосипедисти.

Також Асоціація направила офіційного листа Київському міському голові Леоніду Черновецькому з проханням пришвидшити створення безпечних умов для користування велосипедним транспортом.

"Протягом останніх років представники Київської міської державної адміністрації неодноразово анонсували розробку проектів з облаштування велосипедної інфраструктури, але досі жодної велосипедної доріжки чи стоянки в Києві не створено. Велосипедисти вимушені їздити по одних дорогах з автомобілями, водії яких все частіше сідають за кермо нетверезими", - йдеться в листі організації.

Всього з початку 2008 року, за даними Асоціації велосипедистів, в Києві сталося 11 ДТП, в яких постраждали 12 велосипедистів. У трьох випадках водії, які спричинили ДТП, втікли з місця злочину.
Изображение

Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анононимных